Hírek

2008.01.25. 03:27

Turizmus és ebtartás

Révfülöp (tbzs) - A nagyközség önkormányzatának hagyományos januári közmeghallgatásán a meglehetősen sze- rény érdeklődés ellenére is számos tennivaló felmerült.

Kiss Nikolett

Miklós Tamás polgármester tavalyi évi beszámolója és az idei évi tervek ismertetését követően átadta a szót a hallgatóságnak. A helyszínen ugyan még tíz helyi lakos sem jelent meg, viszont a kábeltelevízió segítségével szokás szerint mindenki követhette az elhangzottakat egyenes adásban, élő telefonvonal mellett. Az ülésen elhangzottak szerint a település fenntartja elővételi jogát a helyi kempinget illetően, amellyel az SCD Holdingnak vannak fejlesztési tervei a jövőben. Felmerült az igény az idősek mozgásszervi terápiáját biztosító helyszínre is, az azonban költség- és helyigényes. Viszont a fejlesztés előtt álló Császtai strandon nyílik lehetőség hasonló profilokra is. A korábban beérkezett levelekre reagálva a polgármester kérte a lakosokat, hogy ne fe-ledjék az ebtartás szabályait. Kiderült, hogy a Kacsajtos úti felüljáró balesetveszélyes, pályázati lehetőség azonban nincs a felújítására, így akár a lebontásáról is lehet szó. Akárcsak az utcában levő fekvőrendőrök esetében, amelyeket illetően megoszlanak a vélemények. Egyesek feleslegesnek, mások szükségesnek érzik a forgalomlassítókat. A képviselő-testület idén foglalkozik a témával, az is elképzelhető, hogy más formát kapnak a fekvőrendőrök. Az ivóvíz-rekonstrukció is sürgető lenne még néhány utcában, azonban elég lassan halad a kivitelezés, idén valószínűleg csak egy utcában valósul meg. Kívánatosnak érzik többen a nyári, több településsel együtt rendezett Jó esték programsorozat folytatását, hiszen az akár egy, a Művészetek völgyéhez hasonló rendezvénnyé is kinőheti magát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!