Hírek

2008.04.01. 02:29

Húsz éve tervezik

Lesenceistvánd, Uzsa (tl) - Óvodát bővítene, bölcsődei elhelyezést biztosítana pályázati források felhasználásával az istvándi önkormányzat. Szakmailag kifogástalan pályázataikat azonban forráshiányra hivatkozva utasítják el évről évre.

Töreki László

Még 2002-ben aktualizálták az óvodabővítési tervüket, pályáztak, de sem 2005-ben, sem 2006-ban nem koronáz- ta siker erőfeszítéseiket. - Mindkét pályázaton rendkívül magas pontszámot értünk el - mondta a polgármester. A bírálók szerint a fejlesztés indokolt lett volna, ám végül forráshiány miatt elestek a szükséges közel 110 milliós összegtől. Tóth Csaba szerint az óvoda fejlesztése lenne a lesencei mikrotérség jövőjének egyik fontos alappillére. - Igazi célunk, hogy a térség megtartóerejét fokozzuk. Ennek érdekében új telkek sokaságát érté- kesítettük az elmúlt években önköltségi áron, és a jövőben is hasonló terveink vannak. Sikeresen nőtt a lakosság és a gyermekek száma, egyre több fiatal akar helyben maradni. Ők az óvodai ellátás mellett igénylik a bölcsődei szolgáltatásokat is, amelyre jelenleg csak vágyakozunk, de nem tudunk megfelelni az ahhoz szükséges követelményeknek. Amennyiben településeinknek kellene kigazdálkodniuk egy korszerű, elfogadható hasznos alapterületű óvoda-bölcsőde komple- xum árát, akkor az a mai feltételek mellett 22 esztendő összes fejlesztési forrását felemésztené - érzékeltette a helyzet nehézségét Lesenceistvánd polgármestere, aki szerint éppen emiatt pályázatuk idén is a döntéshozók asztalára kerül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!