Hírek

2008.04.03. 02:28

Nyitott lovardák akciósorozat

Veszprém (kn) - Negyedik alkalommal rendezik meg a nyitott lovardák programsorozatot, amelynek célja, hogy minél többen megismerjék a lovaglást és megszeressék a lovas sportokat.

Kiss Nikolett

Országszerte százhúsznál is több, a megyében pedig tíz lovarda csatlakozott a lovasok.hu és a Magyar Turisztikai Egyesület (Matur) lovas tagozata által negyedik alkalommal megszervezett Nyitott lovardák programsorozathoz. 

Az akció célja, hogy növeljék a hazai lovasok számát, divatba hozzák a lovas sporto-kat, de legalábbis javítsák azok általános megítélését. A rendezvénysorozat lényege, hogy a részt vevő létesítmények előre meghirdetett időpontokban ingyenes lovaglási lehetőséget biztosítanak, illetve adottságaiknak megfelelően egyéb lovas és szabadidős programokat szerveznek az odalátogatók számára. 

Így többek között lovakról, lóápolásról, szerszámozásról szerezhetnek ismereteket az érdeklődők, fogatolási technikákat is bemutatnak, de lesz lovasoktatás kezdőknek és haladóknak, valamint lehetőség nyílik tereplovaglásra, pónilovaglásra és kocsizásra is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!