Hírek

2008.04.26. 02:29

Szeretet és megértés

Tapolca - A tapolcai Ágoston Bélára és feleségére, Évára a napokban nagy meglepetés várt, gyermekeik ugyanis nagy titokban készítették elő a szülők ötvenedik házassági évfordulójának ünnepségét.

Szép Orsolya

Ma már a gyermekek és párjaik jóvoltából hét unoka veszi körül őket, ha összejön a család. - Nehéz körülmények között éltünk, de boldogan. Talán segített az összecsiszolódásban, hogy elnéztük egymás hibáit - mondja vissza- tekintve Éva néni. Béla bácsi pedig még ma is emlékszik édesanyja intelmeire: a szerelmi házasságnak sosincs jó vége. Sokkal fontosabb a szeretet, a megértés és annak a viszonzása .

Aztán bevallja, hogy azért ők is szerelmesek voltak, persze, de a fenti igazságot is szem előtt tartották. A csalá- di béke és tisztelet pedig kimondatlanul is lényeges le- hetett, erről tanúskodik az is, hogy amellett, hogy jól megértették egymást, Éva néni odaadóan ápolta anyósát élete végéig. Szorgalmát, türelmét még sógornői is elismerték.

Ma már mindez csak emlék, a munkából is kevesebb jut, igaz, azért van mit tenni a szőlőben meg a kertben. Pár tyúk is kapirgál az udvaron, de épp csak annyi, hogy el lehessen menni néha kirándul- ni vagy nyaralni. Ez pedig most, ezen a gyönyörű kerek évfordulón különösen nagy hangsúlyt kap, hiszen a gyerekek befizették szüleiket egy háromnapos burgenlandi nászútra. Így azután minden bizonnyal még emlékezetesebb lesz majd a jubileum.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!