Hírek

2008.04.30. 02:28

<u>Másutt tartják az idei majálist</u>

<b>Veszprém</b> - Idén nem az állatkert környékén rendezik meg a majálist: egy vállalkozó kereste meg az önkormányzatot, mely zöld utat adott az ötletnek.

Németh F. Bernadett

Porga Gyula alpolgármester szerint a döntés oka az volt, hogy mentesíteni akarják a Betekints-völgyet a Kastélyok-kolostorok program miatt. A majális kiadást jelentett az alpolgármester szerint az állatkertnek. Idén viszont jelentkezett egy vállalkozó, aki majálist akart szervezni a volt Duviép-telepen. 

A régi majális már kimerülőben volt, a vállalkozó viszont színvonalas, négynapos programmal állt elő, bemutatókkal, koncertekkel. A kérdésre, hogy az állatkert így bevételtől esik el, Porga Gyula azt válaszolta: az állatkert jelen lesz programjaival, állatsimogatóval a majálison, ahonnan átjárást biztosítanak az állatkertbe a szervezők. 

Másik felvetésünkre, miszerint a Duviép-telep tömeges megközelítése balesetveszélyes, az alpolgármester azt mondta, a szervezők feladata garantálni a látogatók biztonságát és kényelmét. 

Ahogy az ő feladatuknak tartja azt is, hogy az évtizedes gyakorlattal szakító új rendezvényről informálják a lakosságot. Porga Gyula elmondta még: a majálison mindig feszültségforrás volt a parkolás. Az új helyszín erre a problémára is megoldást jelent: a környéken több parkolóhely is van.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!