Hírek

2008.08.12. 02:29

XAmnesztia az évfordulón

Veszprém (tf) - Amnesztia, zsákbamacska, tánc-ház, diavetítés, kincskeresés - olyan dolgok, melyeket elég nehéz egy kalap alá vennünk. Azon- ban szombaton az Eötvös Károly Megyei Könyvtár dolgozóinak ez sikerült.

Szép Orsolya

A forgóajtó szárnyain felnőttek, kisgyerekek, kamaszok egyaránt berepültek az épületbe, amelyben a könyvtár már tizedik éve működik. Az évfordulóra színes programokkal várták az érdeklődőket a szervezők, és ez nem csak az arcfestésben vagy a bájos mesekönyvek képein mutatkozott meg. Délután öt órakor kezdődött el a rendezvény, a gyerekeknek táncházzal, koncerttel kedveskedtek, a családok vetélkedőn vehettek részt. Schffer Erzsébettel, a Nők Lapja újságírójával találkozhattak a látogatók. Meseesten vehettek részt a felnőttek Hordós Csaba közreműködésével. Az Európai Információs Pont új helyének átadására is sor került. Itt az Európai Unióval kapcsolatos információk állnak az érdeklődők rendelkezésére. Este a Wattacukor és az M. C. S. Blues Band lépett a színpadra. Eredeti feladatkörét is ellátta a könyvtár, szemet hunyva a piszkos anyagiak fölött, hiszen ingyenes beíratkozást, internethasználatot, CD- és DVD-kölcsönzést tett lehetővé, nem is beszélve a teljes amnesztiáról. Természetesen csak azokat a könyveket vették vissza, melyeket tulajdonosuk merő véletlenségből elfelejtett visszaszolgáltatni az intézménynek. A születésnapi zsúr éjfélkor ért véget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!