Hírek

2009.01.27. 03:28

Véget ért a közös imahét

<b>Veszprém</b> - Az ökumenikus imahét záró istentiszteletének a Szent Mihály-székesegyház adott otthont vasárnap este. Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület újonnan megválasztott püspöke, aki igehirdetője lett volna az alkalomnak, szervezési mulasztás miatt nem tudott jelen lenni, szolgálata ezen az estén Székesfehérvárra szólította.

Toldi Éva

Helyette dr. Köntös László református lelkész, az egyházkerület új püspökhelyettese hirdette Isten igéjét az egybegyűlteknek. 

A közös imádság rendkívül fontos napjainkban a különböző keresztyén-keresztény felekezetek között, fogalmazódott meg az istentiszteleten, hiszen globalizálódó, értékzavaros és individualizálódó, emberi és nemzeti közösségeiben is széthulló világunkban óriási szükség van arra, hogy a krisztusi közösségek utat és példát mutassanak az egységre az örök értékek és a keresztény erkölcs fundamentumán. Erre hívta fel a figyelmet az ökumenikus imahét vezérigéje is Ezékiel próféta szavaival: Hogy legyenek eggyé kezedben. 

A záró liturgiában a közös ének és a közös imádság szolgálatában ezért római és görög katolikusok, reformátusok és evangélikusok is részt vettek. 

Dr. Köntös László református püspökhelyettes igehirdetésében a Jelenések könyve (21:5.) alapján az új ég, új föld és új Jeruzsálem reménységéről beszélt. 

A keresztyének reménységüket nem veszthetik el, nem adhatják fel, mert az Atya nem a múlt, hanem a jövő Atyja. Isten ígérete megerősíti a pesszimizmus lelkületével küszködőt is. Az ökumenikus együttlétet az egybegyűltek közös imája s a lelkipásztorok áldása zárta vasárnap este Veszprémben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!