Hírek

2009.03.11. 03:28

Biztosítási fonákságok

<b>Veszprém</b> - A biztosítótársaságok statisztikája is azt támasztja alá, hogy az utóbbi években jelentősen megnőtt a lakásokban okozott viharkárok aránya.

Kiss Nikolett

Nem kellett messzire menni a történetért: a szombat éjjeli vihar egy darabja, pontosabban egy tetőcserép éppen a ház előtti parkolóban álló autóm mellett landolt fél méterre. A mi lett volna, ha mondatba belegondolni félelmetes, de sajnos muszáj. 

- Ez speciális eset, ha a kocsira esett volna a cserép, akkor nem a házat biztosító társaság, hanem a casco számlájára történhetett volna a kár kifizetése - tudtuk meg Ferenczy Attila biztosítási tanácsadótól. 

A helyzet érdekességét fokozandó viszont kiderült az is, amennyiben az autó nem a ház lakójáé, hanem annak vendégéé, akkor egy harmadik személynek okozott kár miatt életbe lép a felelősségbiztosítás. Lényeg a lényeg, érdemes átnézni, van-e biztosításunk, s ha igen, akkor mit kínál. 

Mint Ferenczy Attila elmondta: a magyarországi lakások egynegyedét egyáltalán nem biztosítják. A biztosítók nagy részénél a viharkár a lakásbiztosítások része, de nem mindenhol van ez így, tehát tájékozódni kell alaposan. 

Egy átlag panellakás havi biztosítása egyébként 2500 forint körüli összegbe kerül, míg egy 150 négyzetméteres családi házé 4500 forint, persze az ár sok tényezőtől függ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!