Hírek

2009.08.13. 02:28

Díjak a legjobb helyi diákoknak

Porva - Jó hangulatban zajlott az idén is a község hagyományos falunapja szombaton. A sikerben nem kis része volt a finom pörkölteknek, a műsort vezető Laci betyárnak és két zsivány segítőjének.

Győrffy Árpád

A délelőtt a sportversenyekkel és a főzőversennyel telt. A rendőr-, postás-, tűzoltó- és helyi civil kupát a helyi focisták nyerték. 

A főzőverseny tíz indulója közül Nagy István és csapata készítette a legfinomabb vadpörköltet. A délutáni hivatalos megnyitón Talabér Márta, a megyei közgyűlés alelnöke és Veinperlné Kovács Andrea polgármester a három legjobban tanuló általános iskolás gyereknek - Punk Klaudiának, Veinperl Kristófnak és ifj. Répás Imrének - átadták az egykori kántortanító, Székely József emlékének szentelt díjat. 

A Szép otthon, példás porta versenyben három első díjat osztottak ki. Seregi Ferenc, Wirth György, Müller István helyett jutalomként az önkormányzat fizeti jövőre a szemétszállítási díjat. 

Első alkalommal adták át a faluért végzett kiváló munka elismerésére alapított Porváért emlékérmet. A képviselő-testület döntése szerint Müllerné Wenczel Rita és Maczucza József érdemelte ki a díjat. 

A délutáni, esti programban fellépett a helyi és a lókúti kórus, a porvai gyerekek, bemutatót tartottak a rendőrök és a zirci off-road klub tagjai és a Morfondír együttes. Volt tűzijáték és utcabál a Koktél zenekarral.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!