Hírek

2009.08.12. 02:28

Önkormányzati eboltás törölve

Zirc - Megszűnik az önkormányzatok, illetve jegyzők kötelezettsége az ebek nyilvántartásával, oltatásával kapcsolatban.

Győrffy Árpád

A jogszabályok változásáról dr. Édes Géza, a megyei állat-egészségügyi és élelmiszer-ellenőrző állomás fő-igazgatója tájékoztatta a polgármestereket. A jövőben az ebtulajdonosok felelős magatartása lesz a biztosíték arra, hogy kutyáikat három hónapos koruktól kezdve évente beoltassák az állatorvossal, aki a kamarán keresztül esetleg kezdeményezheti a közös oltást.

Amennyiben az ebtulajdonos mostantól nem találkozik a területen működő állatorvos által közzétett, közös eboltásra szóló felhívással, akkor maga gondoskodjon kutyája veszettség elleni beoltatásáról - hangzott el a zirci kistérségi társulás ülésén. 

Ottó Péter
elnök, zirci polgármester úgy vélte, valamilyen formában fenn kellene tartani az évente közösen szervezett oltások rendjét és a kutyák nyilvántartását. Enélkül előfordulhat, hogy valaki pénz híján vagy nemtörődömségből éveken át nem tesz eleget a kötelezettségének. Ami csak akkor derül majd ki, ha az eb megharap valakit. Egy ilyen helyzet rendkívül veszélyes lehet. 

A polgármesterek az ülésen módosították a társulás idei költségvetését. Több, korábban nem tervezett kiadás, illetve bevétel mellett egyes esetekben korrigálni kellett a központi normatívák leigénylését, hol többletfinanszírozásra számíthatnak, hol kisebb-nagyobb visszafizetési kötelezettség keletkezett. Az érintett összegek a polgári védelemre adott támogatás fel nem használt 630 forintos vagy a fénymásolási szolgáltatásért kapott 4 ezer forintos tételtől a normatívák módosulásának és a plusztámogatásoknak a többmilliós tételéig terjednek. 

A turisztikai desztinációs menedzsment szervezet alakításának lehetőségeiről Némedi Lajos munkaszervezet-vezető tájékoztatta a polgármestereket. A nem megfelelő feltételek, illetve aktivitás miatt jövőre térnek vissza a kérdésre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!