Hírek

2009.08.25. 02:29

Rába-parti találkozó

Várkesző - Színes forgatag, sokféle portéka, rengeteg érdeklődő. Mindehhez számos fellépő: a térség civil szervezetei, vállalkozói mutatkoztak be a hétvégén a harmadik Rába-parti hagyományőrző vásáron és kulturális találkozón.

Nagy Imre

A jól ismert csárda melletti tér már reggel benépesült, tíz település hozta el a rá legjellemzőbb árukat, kézműves termékeket, a községet bemutató kiállítását. A program sportversenyekkel, futballmérkőzésekkel kezdődött, a hivatalos megnyitóra valamivel 11 óra előtt került sor. Előbb Polczer Sándor, a GEMARA Önkormányzati Vidékfejlesztési Társulás elnöke köszöntötte a résztvevőket, és ajándékozott egy új lisztből készült kenyeret Gőgös Zoltánnak, majd az FVM államtitkára foglalta össze a rendezvény jelentőségét, utalva annak közösséget összetartó erejére. A színpadon már készülődött az első bemutatkozó csoport: a nagygyimótiak vidám vásári komédiát adtak elő, igazi lakodalmassal fűszerezve.

Gőgös Zoltán államtitkár, Szabadi János, a GEMARA SK Vidékfejlesztési Egyesület munkaszervezetének vezetője és Somogyi Márta, a GEMARA SK elnöke sajtótájékoztatón ismertették a munkaszervezet előtt álló őszi feladatokat. Gőgös Zoltán ki-emelte a vidékfejlesztési program eddigi eredményeit és utalt a pályázatok jelentőségére is. A sajtótájékoztatót szakmai fórum követte, ezen a vidékfejlesztési irodák és a civil szervezetek vezetői vettek részt. Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program sátrában játékos feladatok várták a fiatalokat. A szervezők a gyerekekre is gondoltak számos játékkal, izgalmas sportversennyel. A színpadon fellépő csoportok repertoárja a katonadaloktól, népdaloktól a várási komédiákon, jeleneteken, néptáncbemutatókon, hastáncon át a Neoton együttes slágereinek felidézéséig terjedt, a közönség számos esetben vastapssal jutalmazta a produkciókat. A szervezők meglepetésvendéggel is szolgáltak: Beleznay Endre színművész látogatott el Várkeszőre. Este a Speak Up adott fergeteges hangulatú koncertet, majd utcabálon szórakoztak hajnalig a harmadszor megtartott Rába-parti rendezvény látogatói.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!