Hírek

2009.09.26. 02:28

Spórolnak és védenek

Csopak - Új védőnői helyiséget avattak a településen, a kismamák és gyerekeik ezentúl a korábbiaknál kulturáltabb és jobb környezetben jutnak ellátáshoz.

Martinovics Tibor

Az önkormányzat eddig a helyi orvosi rendelőben bérelt helyiségben biztosította az ellátást, a tavaly átadott Civil Házban kialakított új szobával évi egymillió forintot spórolnak. - Luxus volt a magas bérleti díj fizetése, ezért alakítottuk ki az új védőnői helyiséget. Itt ráadásul az érintetteknek nem a háziorvoshoz érkező betegek között kell várakozniuk - hangsúlyozta avatóbeszédében a polgármester. Ambrus Tibor külön köszöntötte Szilassy Albertnét, aki 40 éve dolgozik védőnőként a településen. A frissen átalakított helyiséget eredetileg ifjúsági klubszobának szánták, ám, hogy az ellátás megfelelő helyre kerüljön, módosították a terveket, a település vezetősége pályázati támogatással várhatóan jövő tavasszal a kultúrház tetőterében alakítja majd ki a klubszobát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!