Hírek

2009.11.13. 13:51

A hallásszabadság pártján áll az MDF

Veszprém - Az MDF a hallásszabadság pártján áll, ezért nem hagyja szó nélkül a kétpárti rádiópaktumot, amellyel a Fidesz és az MSZP elvette az emberektől a zenét.

Varga Domokos Péter

Bár a két párt a színfalak előtt vérre menő harcot vív, teljes az összhang, ha az önérdekeikről van szó - közölte szerkeszőségünkkel Kuti Csaba.

Az MDF megyei elnöke hangsúlyozta, a rádiós frekvenciapályázatoknál is érvényesült ez az elv: a Fidesz és az MSZP a köztársasági elnök, a miniszterelnök és az ORTT elnökének figyelmeztetéseit félresöpörve döntötték el a Sláger és a Danubius Rádió sorsát. A két népszerű csatorna megszűnik, és helyükön Fidesz-MSZP pártrádiók alakulhatnak.

Kuti Csaba kifejtette, a Magyar Demokrata Fórum elítéli a sajtószabadság, a törvényesség és a tiszta verseny normáira fittyet hányó döntést, és megtette a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy a Nemzeti Hírközlési Hivatal a bíróság jogerős döntéséig függessze fel a botrányos eljárást.
 
A politikus kitért rá, abban, hogy nem sikerült eltussolnia az ügyet, a civil felháborodás mellett jelentős volt a nemzetközi sajtóban megjelenő negatív visszhangnak is. Mértékadó nemzetközi lapok arról számolnak be, hogy Magyarországon a politika gátolja a tisztességes versenyt. Ezek a híradások rendkívül rossz hatással vannak hazánk nemzetközi megítélésére.
 
Felidézte, hogy a világ egyik vezető hetilapja, a The Economist azt írta, hogy az ORTT elvette két külföldi tulajdonú rádióállomástól az országos műsorszolgáltatási engedélyt, és helyi cégeknek ítélte oda. E cégek egyike pedig a Fidesszel, a jobboldali ellenzéki párttal áll kapcsolatban.
 
A Financial Times szerint a két külföldi tulajdonos arról számolt be, hogy a pályázati eljárás kezdete előtt olyanok keresték meg őket, akik a két párt képviselőinek mondták magukat, és felajánlották, hogy meghosszabbítják engedélyeiket, ha a pártok megkapják a cégek tőkéjének 50 százalékát.

A Sláger Rádiót tulajdonló Emmis Communications érdekeltségének alelnöke, Barbara Brill a lapnak úgy fogalmazott: egyértelműnek tűnő módon alkut ajánlottak annak fejében, hogy a párt támogasson (bennünket) a pályázaton.

Az újság a következőt is közölte, az ügy aggályokat vet fel azzal kapcsolatban, hogy Magyarországon erősödhet a politikai beavatkozás az üzleti szférában, ahogy a pártok igyekeznek pénzhez jutni a jövő évi általános választások előtt.

Az MDF nyitott, befogadó és megbízható Magyarországot szeretne, ahonnan nem üldözik el a külföldi befektetőket, ahol nem számít magyarellenesnek az, aki a nemzet érdekében felszólal a piacellenes hangok, a törvénytelen döntések ellen.

A pártokrácia gazdagodása a magyar emberek pénzén történik, nekünk kell megfizetni a korrupciót, a verseny hiányát és a tisztességtelen háttéralkukat - hangsúlyozta Kuti Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!