Hírek

2009.11.13. 15:41

A város új fejezete

Balatonfüred - Kutató és fejlesztőközpont létesül a város nyugati szélén, amely egy új ipari szolgáltató negyed kialakításának is kezdete egyben. A hatszázmillió forintos beruházás alapkövét pénteken helyezték el.

Martinovics Tibor

- A kutatásfejlesztés rendkívül fontos tényező a gazdaság szempontjából, ez lehet a jelenlegi válságból az egyik kitörési lehetőség.

Külön öröm, hogy mindezt klaszter formában valósítják meg Füreden, mert ezzel a kis és középvállalkozások jutnak olyan lehetőséghez, amelyet önállóan nem tudnának elérni - fogalmazott Varga István, nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter az ünnepségen.

A várhatóan jövő év szeptemberére elkészülő központban orvosi műszerek, terápiás eljárások, funkcionális élelmiszerek és gyógyszer kombinációk fejlesztése valamint gyártása zajlik majd.

A hat cég, köztük kettő füredi, együttműködéséből született klaszterben nyomon követik a termékek egyes fejlesztési fázisait az ötlettől a kisszériás sorozatgyártásig - tudtuk meg Grósz Györgytől, a hálózat elnökétől.

Dr. Bóka István polgármester lapunk kérdésére elmondta: a város nyugati részén lévő több hektáros önkormányzati ingatlanon egy ipari szolgáltató negyedet kívánnak létrehozni, ennek első lépése a fejlesztőközpont felépítése, amely nem csupán növeli majd a város adóbevételeit, de legalább húsz új munkahelyet is ad. 

- Az egész éves munkalehetőség rendkívül fontos Füreden. A város egy új fejezete kezdődik el ezzel a beruházással - hangsúlyozta a polgármester, aki hozzátette, a város keresi a további hasonló vállalkozásokkal a kapcsolatot.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv közel háromszázmillió forint uniós forrással támogatta a központ létrehozását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!