Hírek

2009.11.17. 18:03

Pénz hulladékkezelésre

Budapest - Megyénket is érintő újabb nagyprojekthez adta jóváhagyását az Európai Bizottság.

Győrffy Árpád

A Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulást települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszer kialakítására alapította Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém megye 112 önkormányzata.

A Brüsszel által most elfogadott nagyprojekt során 9,5 milliárd forint összköltséggel, 6,5 milliárd forint uniós támogatással integrált hulladékgazdálkodási rendszert hoznak létre a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség tájékoztatása szerint. 

A társulás működési területén 260 ezer lakos él, a települési szilárd hulladék éves átlagos mennyisége 130 ezer tonna. A beruházás keretében többek között egy hulladéklerakó, egy mechanikai-biológiai kezelőmű, egy válogatómű és egy komposztáló valósul meg.
 
A társulásban megyénkből 41 település - Adásztevel, Bakonyoszlop, Bakonyszentkirály, Bakonytamási, Béb, Békás, Csesznek, Csetény, Csót, Doba, Dudar, Egyházaskesző, Gecse, Gic, Homokbödöge, Jásd, Kemeneshőgyész, Kemenesszentpéter, Kisszőlős, Kup, Lovászpatona, Magyargencs, Malomsok, Marcaltő, Mezőlak, Mihályháza, Nagyacsád, Nagydém, Nagygyimót, Nemesgörzsöny, Nóráp, Pápakovácsi, Pápateszér, Somlójenő, Somlószőlős, Somlóvásárhely, Takácsi, Ugod, Vanyola, Várkesző és Vaszar - önkormányzata vesz részt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!