Hírek

2009.12.14. 15:55

Megérkezett az igazi tél

A csillagászati tél beköszönte előtt egy héttel, hétfőn Spanyolországban kiadós hóesés bénította meg a közúti forgalmat. Ugyanakkor Németországban csak csekély mennyiségű hó esett, és még az sem biztos, hogy fehér lesz az idei karácsony.

MTI

Németországban a héten marad a hideg idő, különösen éjszaka hűl le a levegő. A magasabban fekvő területeken kétszámjegyű is lehet a mínusz hőmérséklet. Ugyanakkor a számítógépes modellek eltérnek a jövőt illetően. Karácsony környékére plusz tíztől mínusz három fokig terjednek az előrejelzések.
   
Spanyolországban járhatatlanok az autópályák, a hatóságok "szibériai" hidegfront közeledéséről beszélnek, az ország északi és keleti részén a várható ítéletidőre figyelmeztették a lakosságot. Teruel keleti város iskolájában a hóesés miatt szünetel az oktatás, a járművek csak hólánccal tudnak közlekedni. Madridban és a főváros környékén közlekedési káoszt okozott a hóvihar.
   
Nem jobb a helyzet az Atlanti-óceán túloldalán sem. Főként Kanadában tombol ítéletidő, az ország gazdasági központjában, Torontóban hatalmas mennyiségű hó esett, Ontarióban, ahol a tartomány történetének egyik legzordabb időjárása köszöntött be, legalább 100 ezer embert elvágtak a hóakadályok a külvilágtól. A hatóságok felszólították az embereket, hogy a hét közepéig lehetőleg ne utazzanak a térségbe.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!