Hírek

2009.12.20. 11:37

Születésnap az apátságban

Tihany - Nyolcvanadik születésnapján köszöntötték Udvardi Erzsébet festőnőt, a zsúfolásig megtelt apátsági templomban bemutatták a tiszteletére készült könyvet is.

Gaál Julianna

Nagy Gáspár kimondottan az alkalomra írott versével kezdődött az ünnepi köszöntés pénteken este, majd dr. Korzenszky Richárd perjel mondott beszédet. Kiemelte, érdemes rácsodálkozni Udvardi Erzsébet világára, mely a miénk is, ám ő művészetével átlényegíti azt. A festményeken látszik, hogy a festőnő is megtapasztalta az Olajfák hegyének szenvedéseit, de az is nyilvánvalóvá válik, hogy minden szenvedésből élet fakad. Az ünnepségen részt vett Mádl Dalma asszony, Szendi József érsek és Szokolay Sándor zeneszerző is, akinek Temesvári mise című művéből az apátsági énekkar adott elő részleteket.

Az ünnepi műsor után bemutatták a művésznő születésnapjára készített, fotókkal illusztrált könyvet, melyben barátainak, tisztelőinek, pályatársainak róla szóló írásait gyűjtötték egybe. A Ragyog a fényesség című kiadványról, melynek ötlete Korzenszky Richárdé volt, Kratochwill Mimi művészettörténész szólt néhány szót. Elmondta: a 21 írást tartalmazó könyvben, mely inkább emlékkönyv, mint monográfia, megtalálható Bernáth Aurél, Udvardi Erzsébet főiskolai tanárának és férjének és Tamás István írónak néhány írása is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!