Hírek

2010.08.23. 21:29

Bővülő mozgástér

Az emberek többsége azt gondolja, hogy aki mozgáskorlátozott, az a négy fal között otthon tölti csak napjait.

Schvarzkopf Anita

Ezt cáfolja a Mozgássérültek Veszprém Megyei Egyesülete halimbai, szőci, nyirádi csoportja, hiszen az elmúlt hónapok változatos és gazdag eseményei jól példázzák azt, hogy az akadályozottság nem jelent a mindennapokban tényleges korlátozást.

A csoport a jó időt kihasználva az egyesület borgátai üdülőjében tartotta július havi taggyűlését - tudtuk meg Kovács Tibor csoportvezetőtől.

A kellemes gyógyfürdőzés után sütemények, tárcsán sült húsfélék és frissítők várták a résztvevőket. Mindezek elkészítését Vers Istvánné Erika és Bartalos János vállalta magára. 

Az üdülőbe ellátogató 80 fő között az ajkai csontritkulásos megbetegedésben szenvedők csoportjából is voltak. A súlyosabb mozgáskorlátozottak szállításáról Nyirád polgármestere és néhány képviselõje mellett a Kiss Tours Kft. gondoskodott, nagy segítséget nyújtva ezzel rászorulóknak. 

Az üdülő bemutatása után Kovács Tibor csoportvezető vezetésével közösen értékelték a 2010-es év első félévének programjait. A tagok elmondták véleményüket, és javaslatot tettek az elkövetkezõ hónapok közös rendezvényeire, kirándulásaira. Ezt követően a vezetőség megköszönte a tagok aktív munkáját és a jövőben is kérte együttműködésüket. A gyűlés kötetlen közös beszélgetéssel, piknikezéssel zárult.

Az egyesület augusztus 14-én Nyirádra a civil napra látogatott. Az első ízben megrendezett rendezvényen változatos programok szórakoztatták a megjelenteket. A szellemi töltekezés mellett az ínycsiklandó falatok a gyomor megtöltését is megkívánták.

A nyári programok fény- és zárópontja augusztus 20-án egy kellemes hajókirándulással egybekötött borkóstolás volt. Természetesen a látványos tűzijáték megtekintése is része volt a balatonfüredi kirándulásnak.

A következő hónapokban sem unatkoznak az egyesület tagjai. Kovács Tibor csoportvezető elmondta, hogy szeptember 11-én a megújult dr. Szalai Miklós Emlékházba látogatnak, ahol megismerkednek az újonnan átadott létesítményekkel.

Az elmaradhatatlan gyógyteakóstolás és gyógynövény használati tanácsadás, főzés és kenyérsütés is szerepel a programban.

Októberben kétnapos kirándulást szerveznek a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napokra. Itt szüreti felvonulás, folklór programok, borászati és gasztronómiai kiállítások és vásárok várják az egyesület tagjait. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!