Hírek

2010.10.23. 16:56

A süllő körül forog a világ

Az öt éve útjára indított Süllő Fesztivál a Balaton legnemesebb haláról – hungarikumról -, az összefogásról, a balatoni borról és a szezon zárásáról szól.

Tremmer Tamás

Amikor a Szigligeti Turisztikai Egyesület 2006-ban életre hívta a Süllő Fesztivált, kevesen hittek abban, hogy ez az esemény a balatoni szezon zárásának egy olyan aktusa lesz, amely az ország szinte minden szegletéből vonzza az érdeklődőket. Mi több, egyre több a külföldi is, a Balatonnál, netán Hévízen nyaraló vendégek ki nem hagynák a fesztivált.

A korábbi évek zord időjárása után idén minden összejött, ennek megfelelően a verőfényes őszi napsütésben érdeklődők ezrei "rohamozták meg" a fesztivál helyszínének kijelölt strandszakaszt. Balassa Balázs polgármester örömének adott hangot, hogy célba ért a fohász. A várban létrehoztak egy kápolnát, talán így közelebb kerültek Istenhez. De lehet, az is segített, hogy képviselő-testületi határozat született arról, hogy e hétvégén kellemes időjárásnak kell lennie.

Vicc nélkül: Szigligeten tudnak valamit, hiszen a válság ellenére itt nem esett vissza az idegenforgalom. Ez már önmagában jó hír, nyugtázta a polgármester.

Az esemény rangját és vonzerejét méltatta Lasztovicza Jenő, a Veszprém Megyei Önkormányzat elnöke is. Megnyitóbeszédében kifejtette, akik a Balaton mellett élnek, fontos számukra az idegenforgalom, a hal, a bor, a jó programok, itt és most minden együtt van. A rendezvényt megáldotta Kovács Károly esperes is, így az isteni felügyelet is megvolt.

Évről évre bővülő programot kínálnak a szigligeti Süllő Fesztiválon, mindenki találhatott kedvére való látnivalót és programot: volt bor és hal bőven, de a kulturális bemutatókból is sem volt hiány. Az eseményhez kapcsolódva a Szigligeti Horgász Egyesület szombaton rendezte hagyományos Süllő-kupa horgászversenyét.

A fesztivál vasárnap is gazdag programmal várja az érdeklődőket. Az egész napos kézműves kirakodóvásár mellett délután a kultúráé lesz a főszerep. A nagysátorban felállított színpadon fellép a Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar, a Kinizsi Táncegyüttes, a Kalimutu Jazz Band, a szigligeti általános iskola, a Boombatucada ütős zenekar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!