Hírek

2010.10.18. 09:10

Alpolgármesternélkül a város

Balatonkenese - Nem sikerült alpolgármestert választani a városban a testület alakuló ülésén, emiatt a bizottságok sem jöhettek létre, és nem módosíthatták a szervezeti és működési szabályzatot sem.

Halmos György

Tömör István polgármester Varga Zsuzsanna képviselőt javasolta alpolgármesternek, de a testület minősített többsége nem támogatta egyszer sem. (Az alpolgármester személyéről háromszor is szavaztak.) Wolf Viktória jegyző kérdésünkre elmondta, hogy törvényességi észrevételt tett a kialakult helyzet miatt.

Dr. Nagylaki Csilla, a megyei közigazgatási hivatal vezetője a Naplónak adott interjúban elmondta, hogy a képviselő-testületnek legalább egy alpolgármestert kötelezően meg kell választani saját tagjai közül az alakuló ülésen. Ha nem kapja meg a többséget, lehetőség van még az alakuló ülésen másik személyt jelölni a tisztségre. Eredménytelenség esetén napirenden kell tartani a kérdést.



Ha nem kapja meg a minősített többséget, a polgármesternek lehetősége van még az alakuló ülésen másik személyt jelölni a tisztségre. Eredménytelenség esetén az alakuló ülést követően a napirenden kell szerepelnie a kérdésnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!