Hírek

2010.10.02. 10:15

Az LMP tökéletes napot szervezett Jávor Benedeknek

Az LMP aktivistái "tökéletes napot" szerveztek a párt főpolgármester-jelöltjének szombaton. Jávor Benedek elmondta, azt szerették volna bizonyítani, hogy Budapest remek város, ahol jó élni, de még ennél is jobb lehetne, ha ki tudnák használni a lehetőségeit.

MTI

A tökéletes napot a párt szimpatizánsainak szavazatai alapján állították össze, az LMP intranetes hálózatán, illetve a közösségi portálokon mindenki leírhatta, mit szeret Budapesten csinálni, és ezekből válogatták össze a programot.
Első állomásként a Moszkva téren egy úgynevezett ferde focit és ferde csocsót játszott Jávor Benedek a szimpatizánsokkal. A villamosmegállónál a domboldalra felfestettek egy futballpályát, amelynek felső részére a Fideszt jelképező narancssárga, míg alulra LMP-logós sárga pólókat raktak ki. A csocsóasztalok szintén ferdén álltak. Jávor Benedek és Hanzély Ákos, a párt képviselőjelöltje az aktivisták ellen játszott lentről felfelé.
 Szavai szerint ezzel azt akarták bemutatni, hogy a Fidesz által a nyár elején elfogadott önkormányzati törvény módosítással milyen "ferde helyzetet" hoztak létre, ahol a kormánypártok kivételével mindenkinek hegynek felfelé kell játszania. Megjegyezte, úgy látja, van remény, mert Hanzély Ákossal "gyalázatos vereséget" mértek a Fideszt megszemélyesítő aktivisták csapatára.
Kérdésre válaszolva azt mondta, eddig kedvezőek a visszajelzések, sokan biztosították őket a támogatásukról. A vasárnapi szereplés alapvető céljának azt nevezte, hogy a fővárosban tavasszal elért 13 százaléknál jobban szerepeljenek, vidéken pedig, ahol listát vagy egyéni képviselőjelölteket tudtak állítani, kerüljenek be az önkormányzatokba.
A tervek szerint a ferde foci után a főpolgármester-jelölt a Bródy Sándor utcában kávézik, a Ferenciek terén fagyizik, sétál egyet a Margit-szigeten, majd legvégül a Kossuth téren a párt szimpatizánsaival közösen fotózkodik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!