Hírek

2010.10.16. 16:15

Fejleszteni kell a tobruki óvodát

Balatonfűzfő - Alapvető cél a város működőképességének biztosítása, a fenyegető csőd elkerülése - ezt az új fűzfői polgármester, Marton Béla hangsúlyozta az alakuló képviselő-testületi ülésen.

Mátételki András

Hozzátette, a város eladósodását meg kell állítani, az előző ciklusban kibocsájtott kötvény terhei és az egyéb hitelek miatt költségtakarékos gazdálkodásra van szükség. Az intézményi struktúrát át kell tekinteni a takarékosság jegyében. Elhangzott: a Balaton-part szabad megközelíthetőségét biztosítani kell mindenkinek, az uniós és egyéb forrásokat a leghatékonyabban ki kell használni.

Kijelentette: a tobruki óvodát fejleszteni kell. A polgármester legfőbb szövetségesének a civil szervezeteket tekinti, s szorosabb kapcsolatot kíván kialakítani az egyházakkal.

Beszédét megelőzően a helyi választási bizottság elnöke, Kovácsicsné dr. Dózsa Katalin ismertette az október 3-i eredményeket: a választásra jogosultak 52 százaléka járult az urnákhoz. Ezután átadta a megbízólevelet az új képviselőknek, Erdősi Gábornak (független), Kontics Monikának független), Lajkó Frigyesnek (Fidesz-KDNP), Szanyi Szilviának (független), dr. Varjú Lajosnak (független), Váróczi Kálmánnénak (Fidesz-KDNP) és Marton Bélának (független), akinek a város jelképes kulcsát elődje, Majorné Kiss Zsuzsanna nyújtotta át.

A testület megszavazta a polgármester illetményét  ezt a törvényi minimumban állapították meg , a bruttó 483 125 forintot. Titkos szavazással választották meg a képviselők maguk közül az alpolgármestert, aki Váróczi Kálmánné lett, fizetése bruttó 94 500 forint. Marton Béla bejelentette, hogy felvette a kapcsolatot Kolontárral, de még onnan nem érkezett visszajelzés, hogy a város miben tudná segíteni a katasztrófasújtotta települést. A kötvény terhei és a hitelek miatt költségtakarékos gazdálkodásra van szükség Füzfőn

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!