Hírek

2010.10.18. 09:01

Kevés volt a véradó

Veszprém - A vártnál kevesebben, mintegy százan adtak vért a hétvégén a Pannon Egyetemen rendezett egészségnapon.

Martinovics Tibor

A megyeszékhely hagyományos véradó kampányrendezvényén  száztizenketten jelentkeztek véradásra, végül közülük 98-an adhattak vért, ami bár feleannyi, mint amennyi a  tavalyi hasonló rendezvényen jelentkező donorok száma volt, de még így is három-négy átlagos nap eredményének felel meg.
 
Többre számítottunk, sajnos a megfázásos időszak miatt többen antibiotikumot szedtek, ezért nem adhattak vért. Öröm, hogy a rendszeres véradók mellett sok fiatal is jelentkezett, sőt huszonegy első véradót regisztráltunk.


Ez nagyon fontos, hiszen a donorállományunk átlagéletkora közelít a hatvanhoz, ezért a jövő megfelelő vérellátása érdekében mindenképpen fiatalítani kell a véradók táborát. Ezek a kampányrendezvények jó alkalmat teremtenek ennek  vélekedett dr. Gancsev Mária, a regionális vérellátó központ vezetője.

A kulturális programokkal  sztárokkal, jótékonysági koncerttel  színesített rendezvényen a Vöröskereszt munkatársai egész nap várták a jelentkezőket, akik a retro-érzés jegyében ingyensört és -virslit kaptak ajándékba.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!