Hírek

2010.10.03. 11:21

Megsemmisítik a leadott ajánlószelvényeket

Napló - A választási irodák vasárnap megkezdték a jelölteknek és jelölőszervezeteknek leadott ajánlószelvények megsemmisítését.

MTI

A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán csak azok a jelöltek (megyei és fővárosi közgyűlési választásnál azok a jelölőszervezetek) indulhattak, akik-amelyek összegyűjtötték a szükséges számú ajánlószelvényt a választópolgároktól. 
Az ajánlószelvények érvényességéről a helyi választási bizottságok döntöttek (a megyei lista állításához szükséges ajánlásokról pedig a területi választási bizottságok). 
A jogszabály szerint az összegyűjtött, de le nem adott ajánlásokat a jelölteknek, jelölőszervezeteknek szeptember 6-án 16 óráig kellett megsemmisíteniük, az erről szóló jegyzőkönyvet pedig szeptember 9-én 16 óráig kellett eljuttatniuk az illetékes választási bizottsághoz.
A leadott ajánlószelvényeket pedig a választási irodáknak kell megsemmisíteniük a szavazás napján. Ennek módja nincs meghatározva a jogszabályban, a cédulákat általában ledarálják vagy elégetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!