Hírek

2010.10.28. 14:29

Nem terveznek demonstrációt a devecseriek

Devecser - Devecserben nincs, és nem is volt forrongás a lakosság körében, semmiféle demonstrációt nem terveznek - mondta egy csütörtöki napilapban megjelent információra reagálva Toldi Tamás, a város polgármestere az MTI-nek.

MTI

Toldi Tamás (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy valóban írt egy levelet a kormánynak, amelyben határozott lépéseket kér a gyors rendezés érdekében. A levelet a hétfőn tartott lakossági fórumon olvasta fel, amire a kormány azonnal reagált is. Hozzátette: az emberek megnyugtató és azonnali válaszokat kaptak a kérdéseikre.
    
Nem siettetik a bontási munkálatokat, mert a házak nem ártéren helyezkednek el, mint Kolontáron, ahol azonnal el kellett dózerolni a gátépítés miatt az ingatlanokat. A lista sem végleges, előzetes becslések szerint 225 házra kell bontási határozatot kiadni. Az igazságügyi szakértők és kárfelmérők még nem fejezték be az ingatlanok értékbecslését sem - mondta.

Ékes József, a Veszprém megyei 1-es számú országgyűlési választókerület fideszes képviselője az MTI-nek elmondta: minden a gyors rendezés irányába halad, a munkákhoz nyugodt légkör kell, nem pedig kételyeket támasztó cikkek. A képviselő szerint nincs helye riogatásnak, amikor nem csak az ország, hanem az egész Kárpát-medence összefog és segít a katasztrófa sújtotta térségnek. Ékes József elmondta, hogy a kormány a lakhatás feltételeit biztosította a károsultaknak, akik több lehetőségből is választhatnak. Hozzátette: Kolontáron gyorsabban rendeződik a helyzet, mert kevesebb ingatlant öntött el a vörösiszap.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!