Hírek

2011.01.04. 18:26

Ebek harmincadján

Veszprém - Sokan nem tudják, kihez forduljanak, ha elkallódik a háziállatuk. Ez esetben a veszprémi közterület-felügyeletnél lehet bejelentést tenni.

Szabó Zsuzsanna

Nemcsak szilveszter után, amikor az átlagosnál több a tűzijáték zajától megriadt és emiatt otthonról elszökött kutya, de az év többi napján is érdemes a közterület-felügyelethez betelefonálni annak, akinek elveszett kis kedvence, vagy éppen csak ilyen állatot talált, látott a város területén. A bejelentést követően Steitz János veszprémi gyepmester fogja be, illetve kábítja el a szállításhoz az elveszett állatokat, majd a város határában lévő gyepmesteri telepre szállítja, ahol a kutyusok kennelekbe kerülnek addig, amíg nem jelentkezik értük a gazda vagy az állatvédőkhöz nem viszik át.

A gyepmestertől megtudtuk, tavaly 119 kutyát fogott be. Jelenleg hat van a telepen, de összesen tizenkettőnek van férőhelye.
 
- Nagy tévhit, hogy az ide került állatokat két hét után elaltatják - ezt már Réfiné Wágner Beatrix, a közterület-fel-ügyelet csoportvezetője mondja. Hozzáteszi, a kötelező időtartam, amíg a telepen vannak az ebek, az valóban tizennégy nap, ezután elkerülnek innen az állatvédőkhöz vagy gazdákhoz, de ha van szabad hely a telepen, akkor ott is maradhatnak. Ezalatt teljes ellátást és orvosi fel-ügyeletet kapnak, csak akkor altatják el az állatot, ha annyira beteg, vagy sérült, hogy már nem tudják megmenteni.




Idén meglepő módon mindössze egyetlen bejelentés érkezett a közterületesekhez szilveszter után, amikor egy németjuhász kallódott el. Szerencsére az is előfordul, hogy már néhány nap után gazdához kerülnek a kutyusok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!