Hírek

2011.01.17. 10:51

Hatékonyabb közvilágítást!

Veszprém - A hatékonyabb és takarékosabb közvilágítás érdekében megállapodást kötöttek a megyeszékhelyen az üzemeltető EH-Szer Kft.-vel. Minderről a városházán számoltak be a sajtó képviselőinek pénteken.

Tremmer Tamás

Veszprém közvilágítási hálózata és a közvilágítási lámpatestek túlnyomó része az E.ON Zrt. tulajdonában van, az üzemeltetési jogosultságot a cégcsoporthoz tartozó EH-Szer Kft.-nek adták át. Veszprém önkormányzata a jogszabály biztosította lehetőségükkel élve, tárgyalásos eljárást folytatott az üzemeltetővel.

A két fél által január 21-én aláírandó megállapodás jelentős előnyöket, minőségi előrelépést biztosít a város számára. Az üzemeltetőtől hatékony és takarékos szolgáltatást várnak. A korábbi évekhez képest előrelépés, ha a szolgáltató nem teljesíti a megállapodásban foglaltakat, szankcióval sújtható, nyilatkozta Némedi Lajos alpolgármester.

A szerződés részleteiről elmondta, a szolgáltató április 30-ig az összes fényforrást kicseréli. A különösen balesetveszélyes helyeken (csomópontok, gyalogátkelők és a többi) kettő, máshol hét napon belüli javítási határidőt írtak elő.

Az összes lámpatest esetében legalább 98 százalékos üzemkészségi szint szükséges. Elvégzik a rendszer pontos nyilvántartását, az oszlopok számozását, hogy könnyen beazonosíthatóak legyenek azok.

Az EH-Szer Kft. ügyvezető igazgatója, Marosvári Ádám jelezte, a társaság költség- és energiahatékony megoldásokban szeretne a város partnere lenni, ezért is vállalták a szigorú feltételeket. Ennek eredményeként látványos javulást vár a közvilágításban. Mivel Veszprémmel elsőként kötöttek ilyen szerződést, ez referenciaértékű kapcsolat kell legyen. A lakossági észrevételek rögzítése érdekében február 1-jétől hibabejelentési lehetőséget is biztosítanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!