Hírek

2011.01.12. 07:39

Simán kirabolták a félkarú rablót

Veszprém - Csalók jártak néhány évvel ezelőtt a város egyik játéktermében, ahol csalással jutottak több mint 200 ezer forinthoz. Ügyük végére a napokban tett pontot jogerősen a megyei bíróság.

Mátételki András

A Komlóról érkezett társaság nem először állt már bíróság előtt, egyebek között lopások miatt marasztalták el őket. Az ítélet indoklása szerint a három férfi 2006. augusztus végén este tízkor tért be az egyik pápai játékterembe. A kulcsos rendszerű gépen kezdtek játszani, amelynek az volt a sajátossága, hogy a nyereményt a végén a személyzettől kellett kérni.

A vádlottak körbeállták a gépet - kihasználták, hogy a személyzet mással volt elfoglalva -, s a magukkal hozott speciális kulccsal kinyitották a berendezést, amelyből többször vettek ki pénzt. Ugyanezt az összeget ismét visszatették a gépbe, majd újfent nyertek. Ezt a trükköt háromszor vetették be, amivel összesen 224 ezer forinthoz jutottak, amit készpénzben kifizettek nekik.

Az idegenek távozása után vette észre a személyzet, hogy a 4-es számú gépből jelentős összeg hiányzik. Ezek után elővették a kamerák felvételeit: jól lehetett látni, hogy az egyik férfinél van egy nagy kulcscsomó, majd rövidesen könyékig belenyúl a gép hátsó részbe, és kivesz egy bizonyos összeget, amit újra megjátszott a társaival.

A pápai bíróság ítéletét csökkentette a megyei bíróság. A jogerős döntés szerint a komlói csapat tagjait nyolc hónaptól egy évig terjedő börtönbüntetésre ítélték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!