Hírek

2011.02.07. 06:42

Napfény a jégen

Balatonfűzfő - A nyári kánikulát idézte a Föveny strand parkolója szombaton, ahol alig lehetett szabad helyet találni, annyian voltak a Jég-hétvége elnevezésű rendezvényen, amit a Városgondnokság és a Balatonfűzfő-Litér Turisztikai Egyesület rendezett.

Halmos György

Kora délutáni órákban a szikrázó napsütésben a hőmérő higanyszála elérte a tíz Celsius fokot, ami a jelentősen rontotta a jég minőségét, de azon kívül minden adott volt a nagyszerű hétvégi sportoláshoz, illetve szórakozáshoz. A több száz korcsolyázó mellett jó páran jégvitorlással, illetve kitesurffel szelték a jeget. Sokan voltak, akiket a tavaszias időjárás vonzott le a strandra és csak nézelődtek, beszélgettek, vagy élvezték a kellemes napsütést.

 

A rendezők próbálták aktivizálni a közönséget, több kategóriában hirdettek versenyt, és voltak ügyességi próbák is, mint például limbó-hintó. A mozgástól megfáradt korcsolyázók több büfé kínálatából is választhattak. A délutáni órákban is sokan keresték fel a partszakaszt; a jég vastagsága megfelelő volt, azonban az egyöntetű vélemény szerint jég felszíne annyira kásás lett, hogy csak nehezen lehetett korcsolyázni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!