Hírek

2011.02.07. 19:23

Nincs csődhelyzet Ajkán

Ajka - Schwartz Béla polgármester a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben reagált a múlt pénteki tüntetésre, ahol Ferenczi Gábor jobbikos országgyűlési képviselő a város valós anyagi helyzetének feltárását kérte tőle.

Szijártó János

- Ferenczi Gábor képviselőt nyilvánvalóan nem a tények érdekelték, neki kész véleménye volt, aminek hangot is adott, nagy nyilvánosság előtt köztörvényes bűntettekkel vádolva engem. Ennek természetesen meglesznek a jogi következményei is - fogalmazott Schwartz Béla.

A polgármester ezzel együtt kifejtette, hogy Ajka pénzügyi nehézségei köztudottak, ám csődhelyzetről szó sincs. Szerinte a megemelt szemétszállítási díj az ISPA-projekthez történt csatlakozás következménye, a parkolás pedig Ajkán a megemelt díjtételek mellett is jóval olcsóbb, mint a megye más városaiban.

Létszámleépítések, finanszírozáscsökkentések valóban történtek, ez az ára annak, hogy egyensúlyba kerülhetett Ajka költségvetése, fő érintettjei azonban korántsem pedagógusok voltak - áll a polgármester közleményében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!