Hírek

2011.02.16. 18:05

Politikai panoráma

Alsóörs - Nem kellene politikával terhelni egy turisztikai létesítmény működését, fogalmazott Hebling Zsolt polgármester Kepli Lajos jobbikos képviselő kezdeményezésére reagálva.

Győrffy Árpád

A Jobbik országgyűlési képviselője azzal kereste meg az önkormányzatot, hogy a község határában lévő Csere-hegyi-kilátót kereszteljék vissza a Horthy Miklós-kilátó névre. A képviselő szerint közmegegyezés van abban, hogy az elmúlt évtizedekben méltatlanul érték támadások az egykori kormányzót és abban is, hogy a XX. század egyik legnagyobb államférfija volt, aki, mint írja, a trianoni országcsonkítás után évek alatt talpra állította hazánkat gazdasági, kulturális és erkölcsi téren egyaránt.

- Méltó tehát, hogy 21 évvel a rendszerváltás után rehabilitáljuk Horthy Miklóst szűkebb hazánkban, itt, a Balaton mentén is azáltal, hogy az 1935-ben épült, és néhány éve felújított vöröskő kilátónak visszaadjuk az eredeti nevét - fogalmazott Kepli Lajos képviselő.

Hebling Zsolt elmondta, hogy az elmúlt napokban sok embert megkérdezett a javaslatról, és rendkívüli megosztottságot tapasztalt. Véleménye szerint ma is helyes az az álláspont, ami a kilátót 2003-ban felújító alapítvány kuratóriumában kialakult, hogy a politikát távol kell tartani egy népszerű turisztikai látványosságtól.

Akkor ezért döntöttek akkor úgy, hogy az eredetileg viselt Horthy Miklós- és a háború után adott Szabadság-kilátó név helyett a politikailag semleges Csere-hegyi-kilátónak hívják a jövőben a Balaton egyik legszebb panorámát nyújtó helyét. Kepli Lajos javaslatát természetesen a képviselő-testület elé terjeszti, és megfogalmazzák javaslatukat a döntési joggal rendelkező Kilátóért Alapítvány kuratóriuma felé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!