Hírek

2011.02.15. 18:41

Segítik a vállalkozásokat

Várpalota - Csaknem 300 millió forintból újul meg, s nyújt otthont 2011 őszétől a kezdő vállalkozásoknak az egykori pártház. A korábban pártházként, majd irodaházként működő épület inkubátorházzá történő fejlesztése hozzájárulhat Várpalota gazdasági szerkezetváltásához.

Szabó Péter Dániel

A jövőben ide települő kistérségi mikrovállalkozásokat az önkormányzat nemzetközi kapcsolatrendszerével is segíti majd  hangsúlyozta a kedden tartott sajtótájékoztatón Katona Csaba, a település alpolgármestere.

Bőr Attila, a Szent István utcában található épület fejlesztését koordináló cég ügyvezetője elmondta, a 294 millió forintos, teljes külső és belső felújítást garantáló beruházás jelentős részét, 147 millió forintot nyertek el a Közép-Dunántúli Operatív Programban meghirdetett uniós pályázaton. 

- A kezdő vállalkozások nagy része nem éri meg a három évet. Az inkubátorház létrehozásának alapvető célja, hogy bizonyos terhek alól mentesítsük a tőkehiányos egyéni- és mikrovállalkozásokat, amelyek néhány év alatt megerősödhetnek, s a tényleges piaci környezetben, inkubációs szolgáltatások nélkül is megállhatják majd a helyüket - mondta el a projektgazda, aki hangsúlyozta, a beruházás előkészítése 2010 októberében indult, míg a tényleges munka megkezdésére a közeljövőben kerül majd sor.

Az inkubátorház tervezett átadási időpontja 2011. szeptember 30., a négyemeletes épületben pályázatfigyeléssel és projektmenedzsmenttel is segítik majd a kezdő vállalkozásokat. 

A Várpalota belvárosában, a Szent István utcában található épület a külső-belső felújítás részeként új gépészeti rendszert is kap a tervek szerint, s az üzemeltetés során a megújuló energiaforrások használatát részesítik majd előnyben. Az 12-15 négyzetméternyi irodaterületen a beköltözők rendelkezésére áll majd ügyfélszolgálati rész, tárgyaló és konferenciaterem is, emelte ki a projektcég vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!