Hírek

2011.02.04. 07:48

Segítség húszmilliós értékben

Devecser - Húszmillió forint értékű, a kullancscsípés által terjesztett agyhártyagyulladás elleni védőoltást adott át két cég a városnak és a kistérségnek csütörtökön az egészségügyi szűrőközpontban. A Baxter Hungary Kft. és a Hungaropharma Zrt. adományát Manolescu Onoriu adta át.

Tóth B. Zsuzsa

- A megye erősen kullancsfertőzött terület, örülünk, hogy hozzájárulhatunk az egészség megőrzéshez - mondta a Baxter Hungary Kft. igazgatója.

Dr. Göndöcs Zsigmond egészségügyi államtitkár a sajtó munkáját köszönte, hiszen így tudta meg az amerikai cég is, hogy mi történt Devecserben. Mint elmondta, az egészségügyi tevékenység változásokon megy át a térségben, a mentést követően egészségügyi törzset állítottak fel, majd a helyreállítás koordinálása és a kormányzati egészségügyi központ átadása következett, ahol eddig közel ezer embert szűrtek meg.

Az eredmények azt mutatják, hogy nem számíthatnak a katasztrófa hosszú távú egészségügyi hatásaira. Dr. Ocsay Lajos az ÁNTSZ főosztályvezetője arról beszélt, hogy miért van szükség az agyhártyagyulladást megelőző oltásra. Hangsúlyozta, hogy hazánk élen jár a védőoltásokkal való megelőzés terén. Most nyolcszáz 16 éven alatti és hatszáz felnőtt lakos kaphatja meg a védőoltást, minden igényt kielégítenek vele a kistérségben.

Dr. Nagy Zoltán az Egészségügyi Szűrőközpont vezetője örömét fejezte ki, hogy a területen az emberek komolyan veszik az egészségük védelmét és a megelőzést. Ezt bizonyítja, hogy mennyien keresték fel eddig a központot. Kérte, hogy az egészségügyi dolgozók eztán is maradjanak olyan aggodalmasak és szolgálatkészek, mint eddig voltak. Toldi Tamás polgármester hálásan szólt arról, hogy a katasztrófa után ennyi idővel sem feledkeznek meg sokan a térségről, az ott élőkről.


Elmondta még, hogy a rendelkezésre álló 102 építési telek közül szinte mind gazdára talált, közel hetven család pedig meglévő épületekbe költözik. A városban új rendőrörs építését tervezik szolgálati lakásokkal együtt, valamint az oktatásra és a munkahelyteremtésre is odafigyelnek. sszel tanműhelyek épülhetnek és nappali, valamint felnőtt szakképzések indulhatnak. A korábbi kórház épülete hasznosítása is a küszöbön áll, ott idősotthont létesítenének. A város és központja fejlesztése szintén a tervek között szerepel, a rehabilitáció az utak javítását is magában foglalja. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!