Hírek

2011.02.19. 07:33

Szocialista bírálat a kormány felé

Pápa - Az életkörülmények, az életminőség látható módon nemhogy jobb, hanem rosszabb lett Magyarországon az elmúlt nyolc hónap kormányzása után - fogalmazott Mesterházy Attila, az MSZP elnöke péntek délután Pápán.

Polgár Tibor


Az MSZP helyi szervezete a város időközi választásának közeledése, a közelmúlt eseményeinek értékelése, és a Pápai Szegfű Klub tíz éves évfordulója alkalmából tartott sajtótájékoztatót. Mesterházy elmondta, hogy örömmel érkezett Pápára, és az előző önkormányzati választás során már volt alkalma Grőber Attila polgármesterjelölt mellett kampányolni, akit kiváló jelöltnek tart.

A pártelnök felhívta rá a figyelmet, hogy az előző választásokhoz képest sok minden változott az országban, azóta nagyon sokan újraértékelték akkori döntésüket. Meglátása szerint a Fidesz korábban azzal kampányolt, hogy az ország egyetlen problémája a szocialista kormány, aminek leváltása után minden problémát megoldanak.

 


- Eltelelt nyolc hónap, és úgy látszik, nyolc év nem volt elegendő ahhoz, hogy a Fidesz felkészüljön a kormányzásra. Igazságtalan adórendszert alkottak, ami a magasabb keresetűeket segíti, míg a kisebb jövedelemmel rendelkezőket bünteti. Válságadókat vezettek be, aminek következményeképpen drágulnak az élelmiszer- és energiaárak, valamint a szolgáltatások árai. Emellett folyamatosan növekedett a benzinár, a devizahitelesek problémájára sem sikerült megoldást találni - mondta Mesterházy.

Szerinte a Fidesz egy olyan társadalompolitikát indított el, ami a felsőosztályt - a lakosság jómódú részét - támogatja, ezt a gondolkodásmódot pedig az MSZP elutasítja. Ezenfelül a jelenlegi gazdaságpolitikával, a költségvetési kérdésekkel, valamint a Fidesz demokratikus felfogásával sem értenek egyet.

 

 

A továbbiakban Grőber Attila MSZP-s polgármesterjelölt beszélt róla, hogy a pápaiaknak két fő kérdésben szövetséget kell kötniük. Az egyik a munkahelyteremtés, a másik Pápa eladósodásának megállítása, hiszen elmondása alapján a városnak jelenleg mintegy négy milliárd forint adóssága van. Hozzátette, minden pápai polgármestere szeretne lenni, és igyekszik majd az országos pártpolitikát távol tartani a városi ügyektől, egyedül a pápaiak érdekeit tartja szem előtt. A politikusok a sajtótájékoztató után részt vettek a Pápai Szekfű Klub jubileumi ünnepségén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!