Hírek

2011.02.03. 09:12

Világbajnoki érmek a madaraknak

Tapolca - Két arany, két ezüst, egy bronz az idei franciaországi díszmadár-világbajnokság tapolcai, s egyúttal hazai mérlege, Pócsi Bélának köszönhetően.

Szijártó János

A díszmadártenyésztő tizennégy turákója jutott ki, a Magyar Díszmadártenyésztők Országos Szövetségének segítségével a Tours francia városban megrendezett világversenyre. Korábban írtuk, hogy Pócsi Béla anyagi okok miatt nem tudott személyesen részt venni az eseményen, de vörösbóbitás, perzsa és livingstone turákói így is képviselték hazánkat, Veszprém megyét és Tapolcát is. A szakember munkáját végül az egyébként díszmadártenyésztésben kifejezetten magas kultúrájú franciák is elismerték, és azt két arany-, két ezüst-, és egy bronzéremmel honorálták. Ezzel a tapolcai tenyésztő világbajnoki éremgyűjteménye tizenötre növekedett (6 arany, 6 ezüst, 3 bronz). Nem mellékes információ, hogy a kivitt tizennégy turákót közel száz saját nevelésű egyedből választotta ki a tapolcai madarász.
 
Magyarországról összességében tizenöt tenyésztő ötvenhárom madara versenyzett, míg a teljes mezőnyt húsz ország 23 ezer madara alkotta. A tapolcai turákók a verseny után fáradtan, az utazástól némileg meggyötörve, de épségben értek haza boldog gazdájukhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!