Hírek

2011.03.23. 19:56

Volt miről beszélgetni - Fórum a Jeruzsálem-hegyen élőkkel

Veszprém - Idei második fórumát szervezte lapunk szerkesztősége, Lakóhelyünk címmel. Szerdán az Endrődi lakótelep és a Jeruzsálem-hegy lakói mondták el gondjaikat.

Szausev Xénia

Városrészi sorozatunk nyolcadik állomásán, Barták Péter, a Napló főszerkesztője köszöntötte a lakosokat és a meghívott vendégeket, köztük Halmay György területi önkormányzati képviselőt és Némedi Lajos alpolgármestert. A hallgatóság soraiban ott ült Debreczenyi János korábbi polgármester. Barták Péter az elmúlt években megváltozott információszerzési szokásokról és a Napló stabil helyzetéről számolt be. Ezután kaptak szót a lakosok, akik rengeteg probléma felvetésével és kérdésekkel bombázták az illetékeseket. Megköszönték a nyilvánosságot, melyet lapunk biztosít számukra.

A csatornázási munkák során munkagépek tették tönkre a Kőhíd utcai járda szegélyeit, ezek balesetveszélyességére hívták fel a figyelmet a lakók. Helyreállításuk a fagyban lehetetlen volt. Türelmet és megértést kért Némedi Lajos alpolgármester, jövő héten bejárják a városrészt.

A csapadékvíz elvezetése is állandó probléma, garázsok áznak be. Volt, aki azt állítja, a Szegfű utca, szinte belső körgyűrűként működik, elviselhetetlen zaj és forgalom. Hasonló a helyzet a Szél utcában is. Halmay György szerint a városi közlekedési problémákra átfogó megoldás kell, ennek egyik alapja lesz majd a Jutasi út-Budapest út körforgalom megépítése.

Volt, aki jegyzőkönyvvel és rendeletmásolattal érkezett a fórumra, majd hosszasan ecsetelte problémáit, a többi között szelektív hulladékgyűjtésre panaszkodott és a nemrég megemelt vízdíjra. Rózsás János alezredes végül bűnmegelőzési tanácsokkal látta el a közönséget.

 

Aminek utánajárunk:
Járdafelújítás a Kőhíd utcában.
A Szegfű, a Szél utca és az Iskola utca közlekedési gondjainak megoldása.
A szelektív hulladék gyűjtéshelyes szabályai.
Az Endrődi-lakótelepi játszótér állapota.
Fedett buszmegálló a Kiskőrősi utcai  élelmiszerboltnál.
Csapadékelvezetési problémák a József Attila és Kőbánya utcában.
A víz- és csatornadíj változásának okai.
Miért nem működik tűztorony harangjátéka?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!