Hírek

2011.05.17. 19:17

A múlt öröksége

Szigliget - A balatoni vár utolsó kapitányának házasságára emlékeztek a közelmúltban tánccal és harcászati bemutatóval.

Szijártó János

A várban megjelenteket Balassa Balázs polgármester köszöntötte. Mint mondta, a múlt örökségének megőrzése fontos számukra, így a vár fejlesztése mellett annak élettel, programokkal való megtöltése is kiemelt szerepet kap. Egyúttal említést tett egy minapi hírről is, amely  igazán kellemes meglepetésként érte Szigligetet. Nevezetesen arról, hogy a szigligeti vár bekerült a finnugor világ hét csodája közé, oroszországi, magyar, finn és észt szakértők értékelése alapján.

 



A polgármester szavai után a tapolcai Batsányi Táncegyüttes és a Kanizsa Táncegyüttes lépett a színpadra. A két együttes felváltva színre lépő táncosai remek műsort és ezáltal kellemes időtöltést biztosítottak a közönségnek. Mivel a program az utolsó várkapitány (egyben tulajdonos), Lengyel János és Sennyei Krisztina 1678-as házasságáról hivatott megemlékezni, így a batsányisok lakodalmassal zárták a néptáncos blokkot.

Természetesen a vastaps nem maradt el. Aztán a táncosokat harcosok követték a várudvarban. A szigligeti Palonai Magyar Bálint Hagyományőrző Egyesület harcászati bemutatója szintén osztatlan sikert aratott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!