Hírek

2011.05.16. 05:50

Az együttműködés fáját ültették el

Balatonfüred – A különböző személyekre, eseményekre emlékeztető fák között mostantól az európai összefogás fontosságára is emlékeztet egy a Tagore sétány melletti parkban.

Győrffy Árpád

A facsemete elültetésére összegyűlt népes közönséget szombaton Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara köszöntötte Európa himnuszával, Beethoven Örömódájának részletével. Az érdeklődőket, köztük a tagállamok unióhoz akkreditált állandó képviselőinek helyetteseit, a COREPER I. nevű testület tagjait üdvözlő Doncsev András alpolgármester a park fáiról szólva elmondta, hogy azok elsősorban a jövőről szólnak, szemben a kőből, fémből, üvegből állított alkotásokkal, amik a múltnak állítanak emléket. A most elültetésre váró magonccal is a jövőnek üzennek az összefogás fontosságáról – hangsúlyozta a balatonfüredi alpolgármester.

A magyar állandó képvi- selő-helyettes, Vargha Ágnes nagykövet köszönetet mondott a városnak azért, hogy lehetőséget kaptak nagykövet társaival a fa elültetésére. Ez is emlékeztetni fog majd mindenkit arra, milyen jó együttműködésben dolgoztak a magyar elnökség idején. Megköszönte a lehetőséget és méltatta az eseményt Peter Van Kemseke belga és Karolina Ostrzyniewska lengyel nagykövet is, a korábbi és a Magyarországot követő elnökség képviseletében, majd közösen elültették a csemetét. 

Az állandó képviselőkből, illetve helyetteseikből álló testületek az unió legfontosabb döntés-előkészítő szervezetei közé tartoznak. Mint Vargha Ágnes elmondta, az uniós döntések az ügyek több mint 90 százalékában ezen a szinten születnek meg. A minisztereknek, illetve az államfőknek a fennmaradó ügyekben kell a végső álláspontot kialakítani. A döntéseiket szakértőkből álló munkacsoportokra támaszkodva alakítják ki. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!