Hírek

2011.05.09. 07:38

Birkákat, kecskéket főztek bográcsokban

Tihany - Kedvezett az időjárás a szombati Kecskeköröm ünnepnek, melyet hagyományosan a Belső-tó partján szerveznek meg. Horgásztak, főztek és szórakoztak.

Varga Ibolya

A nap műsora reggel hétkor a horgászversenyre való benevezéssel kezdődött. A főzőversenyre is a helyszínen lehetett benevezni, ezúttal  kecske- és birkahúsból kellett ételeket készíteni. Több távon indítottak futóversenyeket gyerekeknek és felnőtteknek, túrát szerveztek az Aranyházhoz. Egész nap tartott a kézművesvásár,  a játszóház, és folyamatosan lehetett lovagolni, sétakocsikázni is. A skanzenben népi munkaeszközöket mutattak be.

 



Tekerőlanton, ismertebb nevén nyenyerén játszották el a legnépszerűbb nótákat. A Hegyenjárók néptáncegyüttes a Kisszekund zenei aláfestésével táncolt. Helyi fiatalok először mutatták be Garay János: A Tihanyi visszhang című regényéből Csimazia Zsolt által írt színdarabot. Műsort adott az Echo Citerabanda is. Az ünnepen főleg helyi baráti társaságok vettek részt, de érkezett egy főzőcsapat a szlovákiai Csallóközből is. Elnyerték az egyik különdíjat  - tudtuk meg Punk Ferenc csárdagazda éttermi mestertől. Tizennégy csapat főzött igazán remek  ételeket. Volt egy isteni tárkonyos birkaleves és egy csodálatos birkapörkölt is. A fődíjat ezúttal a helyi Paraolimpikonok csapata nyerte meg, ha még kétszer sikerül, végleg náluk marad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!