Hírek

2011.05.03. 07:55

Esélyegyenlőséget a fogyatékkal élőknek

Veszprém - Immár negyedik alkalommal rendezik meg a Veszprém megyei esélynapot, melyet idén az Európai Unió is támogat. A cél ugyanaz: csökkenteni az előítéleteket, megismerni a fogyatékossággal élőket és az általuk létrehozott értékeket.

Tiger Szabolcs

- Május ötödike 1964 óta az esélyegyenlőség világnapja, Veszprémben másnap, május 6-án rendezzük meg a megyei esélynapot a Kossuth utcán - mondta el Varga Endre, a veszprémi Esélyek Háza programvezetője. - A rendezvény idén országos fesztivállá nőtte ki magát, miután az Európai Unió Progress programja és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium is támogatja. A rendezvény fővédnöke Bernáth Ildikó fogyatékosságügyi miniszteri biztos lesz. A hagyományos rendezvényeink, mint a civil piac mellett kerekes székes streetball, csörgőlabdás akadálypálya is lesz, illetve egy Érzékszervek szigete program, melyben az ép emberek különböző feladatok során tapasztalhatják meg, milyen fogyatékkal élni. Fontos elmondani, hogy ez nem fogyatékossági, hanem esélyegyenlőségi nap, amely minden olyan csoportot be szeretne mutatni, amelyet valamilyen előítélet miatt megkülönböztetés ér. Ki kell törni az előítéletek világából, még mindig nagyon messze vagyunk az esélyegyenlőségtől, meg kell mutatnunk az ép embereknek azt a rengeteg értéket, melyet fogyatékkal élő embertársaink tudnak adni nekik - közölte Varga Endre.

A Veszprémi Nők Kerekasztala Egyesület is készül programokkal, a nagyszínpadon roma divatbemutató lesz, míg az egyenlő bánásmód megyei referense hátrányos megkülönböztetéssel küzdőket vár egy kis beszélgetésre. Az idei sztárvendég Szekeres Adrienn lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!