Hírek

2011.05.17. 08:35

Referenciaintézménnyé váltak

Veszprém - Referenciaintézménnyé vált a Vadvirág Körzeti Óvoda, amely még tavaly májusban pályázott az elismerő címre.

Szausev Xénia

További lehetőségek nyíltak így az Európai Unió által támogatott pályázatokon való részvételben is - tájékoztatott Barcza Béláné intézményvezető. A még tavalyi nyári, úgynevezett sikeres előminősítés után a közelmúltban ünnepélyes keretek között vehette át Barcza Béláné óvodavezető az oklevelet, így megkezdheti a referenciaintézményi feladatokra való felkészülést az intézmény.
 
- Óvodánkban folyamatos magas színvonalú munka folyik. Innovatív nevelőtestület, köztük tizenhárom óvodapedagógus törekszik a szakmai megújulásokra és a hatékony módszerek továbbfejlesztésére - mondta Barcza Béláné, hozzátéve, többek között a kompetencia alapú óvodai nevelés területén bizonyult alkalmasnak intézményük, hogy referenciaként szolgáljanak más óvodák, nevelőközösségek számára.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az óvoda 2007 óta évente szervez szakmai napokat, melyre a térség óvodapedagógusait hívják meg. Az érdeklődő óvodapedagógusoknak, tanítóknak továbbképzés jellegű szakmai előadásokon túl ízelítőt nyújtanak műhelymunka, illetve interaktív tevékenységek keretében a kompetencia alapú óvodai nevelés gyakorlatából is. A megyében hat óvoda pályázott a megmérettetésre. Veszprémben a Vadvirág óvodán kívül még a Báthory iskola és a Gastroker szakiskola büszkélkedhet a címmel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!