Hírek

2011.05.23. 08:27

Térségi civil összefogás

Várpalota - Öt év alatt komoly városi rendezvénnyé vált a civil nap, amely mára túlnőtt a kistérségi kereteken, hiszen Zircről és Egerből is érkeztek civilek az idei rendezvényre.

Szabó Péter Dániel

Dobos Tamás, a szervező Várpalota és Kistérsége Civilek Szövetsége elnöke mondta el ezt szombaton, a Thuri-vár mögötti téren tartott egész napos rendezvénysorozat ünnepélyes megnyitóján. Ezt megelőzően egyébként a részt vevő és sátrakban, valamint a különböző programhelyszíneken bemutatkozó 30 civil szervezet tagjai a helyi Black Diamond Mazsorettcsoport és a Várpalotai Bányász Fúvószenekar vezetésével a Jó Szerencsét Művelődési Központtól a civil nap helyszínére vonultak az út mellett álló palotaiak érdeklődő tekintete mellett.  

A megnyitó után aztán sorban jöttek a programok, a verőfényes napsütésben tucatnyi bemutató közül válogathattak az érdeklődők. A Marathon Tömegsport és Környezetvédő Egyesület látványos technikai elemeket felvonultató kutyás bemutatóval és a taekwondós fiatalok felkészültségét prezentáló előadással szórakoztatta a nagyérdeműt, míg az Attila Harcosai Várpalotai Barantások hátsó részen felállított jurtája mellett bárki kipróbálhatta az íjászatot és a tőrdobást. A Vár-völgybe szervezett családi kerékpártúrát a Gyermekek Sportjáért Egyesület, s ugyanide futottak el a London 2012 ötpróbára nevezett sportolók az Egészséges Palotáért Egyesület irányítása mellett.

 



Persze nemcsak a sport volt a fókuszban a Thuri-vár mögött, a VárpalotaPétfürdő Kertbarát Kör és a Loncsosi Baráti Kör közös sátránál jófajta borokat kínáltak a jókedvű vendéglátók, aki pedig kulturális feltöltődésre vágyott, a Palotai Turul Társaság révén a Trianon Múzeum bejárásával egybekötött vetélkedőre is nevezhetett.
 
Közben a színpadon is váltották egymást a város és környékének tehetségei. A Ba- konyi Cserekör nosztalgiadalcsokorral lépett színpadra, a Mézengúzok együttes a gyermekeket szórakoztatta elsőrangúan, de nagy sikere volt a komoly hagyományokkal bíró Cserregő Néptáncegyüttes produkciójának is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!