Hírek

2011.05.24. 04:20

Vízben az iskola rendőre

Zánka - Előadást tart, sotokan karatét tanít, és ha kell, tévében vetélkedik a gyerekekkel közösen az iskola rendőre.

Győrffy Árpád

A községben egy év óta körzeti megbízottként dolgozó Kelemen Krisztián egy országos program keretében lett úgymond hivatalosan is a Bozzay általános iskola rendőre, ahol egyébként a nagyobbik fia is tanul. Erről nemcsak az intézményben elhelyezett plakát alapján szerezhetnek tudomást a gyerekek, a rendőr zászlós rendszeresen tart bűnmegelőzési előadásokat a DADA program keretében, és fekete öves mesterként sotokan karateedzéseket vezényel hetente két alkalommal a gyerekeknek.

Ilyen előzmények után kérte fel Horváth Lajos igazgató, hogy legyen a tagja annak a diákokból, szülőkből álló csapatnak, amelyik a zánkai iskolát képviseli a TV2 Nagy vagy! című versenysorozatában. A csapat sikeres szerepléséért hatalmas összefogás alakult ki a faluban. Az oktatási intézmény mellett segítette őket a helyi önkormányzat, a Zánkai Gyermek- és Ifjúsági Centrum, sőt még az egyik helyi étterem is.

A március végén sugárzott selejtezőben az öt diák és a négy felnőtt zánkai versenyzőt celebként Vincze Ottó, a Fradiból és más csapatokból is ismert labdarúgó erősítette. A budaörsi sportcentrum arénájában és uszodájában kellett mindenféle furmányos feladatot megoldani, például váltóversenyben egy apró gumicsónakról kellett összegyűjteni a víz fölé lógatott léggömböket, vagy közös zsákban kellett futni. A hat csapat versenyét toronymagasan nyerték a zánkaiak.

Az újabb fordulót a hónap elején tartották. Erre is két busszal hatalmas szurkolótábor kísérte el a versenyzőket. Ebben a fordulóban három vizes és öt szárazföldi feladatot kellett megoldaniuk. A segítőjük most az ismert énekes, Szandi volt. Rendkívül erős mezőnyben ismét hat csapat közül az ötödik helyet szerezték meg.

Kelemen Krisztián sem titkolja, hogy jobban örült volna az első helynek, de így is nagyon elégedettek az eredménnyel, hisz az önmagában óriási dolog, hogy a megyéből egyetlenként ilyen szintig jutottak egy kis iskola csapataként. Nem is szólva arról a közvetett haszonról, amit a versenyre való több hónapos készülés hozott az iskola, a segítők és a szurkolók összefogásában.

A zánkai csapat újabb szereplését rövidesen a televízióban láthatjuk. S ha az eredményt ismerjük is, még mindig érdemes lesz drukkolni a csapatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!