Hírek

2011.09.21. 11:04

Autómentes nap

Veszprém - Szeptember 22-én, csütörtökön autómentes nap lesz Veszprémben. Néhány órára lezárják a Jutasi utat. Az ideiglenes útlezárás a Munkácsy körforgalomtól a Halle utcáig tart reggel kilenc órától délután három óráig.

Szabó Zsuzsanna

Az autómentes napot a szeptember 16-tól 22-ig tartó Európai Mobilitás Hetén belül rendezik meg. Ebből az alkalomból a helyszínen a gyermekek számára rendeznek programokat.

A tervek közt tájékozódási verseny és játszóház szerepel, a Csalán Egyesület pedig közlekedéssel kapcsolatos kerékpáros feladatokat szervez óvodásoknak és iskolásoknak. Szintén ennek a korosztálynak tart a rendőrség sebességmérő gyorsasági versenyt, de KRESZ-suli is lesz, ahol a gyerekeket a kerékpáros közlekedés előnyeivel és szabályaival ismertetik meg.

Az autómentes napon a gépjárművel közlekedőket érintő másik rendezvény a délután öt órakor az Óváros térről induló kerékpáros városi felvonulás lesz. A bringások a térről indulva haladnak végig a Rákóczi utca-Szabadság tér-Megyeház tér-Komakút tér-József Attila utca-Wartha Vince út-Stadion utca-Cserepes utca-Cholnoky Jenő utca-Hold utca-Haszkovó-Jutasi út-Budapest út-Brusznyai Árpád utca útvonalon vissza az Óváros térre, ahol a résztvevők között hat órakor három kerékpárt és öt állatkerti belépőjegyet sorsolnak ki.

Az autómentes nap célja, felhívni a figyelmet a környezetkárosító, sok energiát felhasználó autók számának folyamatos növekedésére, a kerékpározás és a mozgás népszerűsítésére. Veszprém idén már negyedszer csatlakozik az Európai Mobilitási Héthez, és az autómentes naphoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!