Hírek

2011.09.26. 19:05

Kitessékelte a ''szerelőket''

Pápa - Az utóbbi időben egyre több olyan lakossági bejelentés érkezik a rendőrségre, amely arról szól, hogy a kiszemelt áldozatnak a trükkös tolvajokat vagy a házaló csalókat sikerült megfutamítania.

Halmos György

A napokban hasonló eset történt Pápán, ahol egy 88 esztendős asszonyhoz csöngetett be egy magát antennaszerelőnek kiadó férfi. Az elmondottak hihetőek voltak, mert az asszony korábban hibabejelentést tett a szolgáltatójánál. Az ismeretlen azonban nem a javítással kezdte, hanem közölte a szokásos "örömhírt", miszerint túlfizetése van az ügyfélnek, de azt csak akkor térítik vissza neki, ha előbb a hibaelhárítás költségét rendezi. Ekkorra már ketten voltak, a szerelők létszáma megduplázódott. Közös erővel próbálták a nyugdíjast újabb és újabb bankjegyek átadására rávenni, arra hivatkozva, hogy az addig mutatottak a sorszámuk alapján hamisak. Az idős nő ezt egy idő után megelégelte, kijelentette, az "antennaszerelők" semmit sem kapnak, és határozottan kitessékelte őket az otthonából. A határozott fellépés meghiúsította a bűncselekményt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!