Hírek

2011.10.10. 15:22

Cél: bevonni az embereket a közéletbe

Pápa (pt) - Az idén tavasszal útjára indult Pápaiak a Nemzetért Egyesület nem kisebb célt tűzött a zászlajára, minthogy az embereket minél inkább bevonja a közélet tevékenységeibe, és egyúttal széleskörű tájékoztatást nyújtson számukra a mindennapos ügyeket illetően.

Polgár Tibor

A civil szervezet első rendezvényének vendége Mályi József hegymászó volt, míg következőnek Makkos Albert független közgazdász tartott előadást az egyesület égisze alatt az emberek tömegeit súlyosan érintő devizahitelekről, illetve a probléma vélt megoldásáról. Mindkét esemény nagy sikert aratott.

- A tevékenységi körünket tekintve eléggé széles skálán mozgunk. Nem csak lakossági fórumokban és előadásokban gondolkodunk, hanem más területeken is igyekszünk megmutatni magunkat: szeretnénk kirándulásokat szervezni, vagy éppen önkéntes munkát vállalni. Emellett kiemelten fontosnak tartjuk a hagyományaink, kulturális értékeink felkutatását, ápolását, bemutatását, továbbá a nemzeti kérdések megvitatását. Tehát az egyesületünk a szórakozáson kívül az ismeretátadás, a tájékoztatás, a nemzeti gondolkodásmód, valamint a társadalmi munka irányvonalai köré építi a tevékenységét - fogalmazott Hiér Judit, a Pápaiak a Nemzetért Egyesület alelnöke. Hozzátette, az általuk szervezett előadások olyan fontos kérdéseket, témákat járnak majd körül, amik az emberek mindennapjait közvetlenül érintik.

Hiér Judit véleménye szerint nehéz az embereket aktivizálni, "megmozdítani". Tapasztalatai alapján a többség könnyebben csatlakozik egy politikamentes kezdeményezéshez, és a Pápaiak a Nemzetért Egyesület ezt az utat kívánja járni.

- Persze nem kergetek illúziókat, tisztában vagyok vele, hogy hazánkban mindenben jelen van a politika. Egyesületünk igyekszik nem foglalkozni a politikával, így talán jobban meg lehet szólítani a lakosságot. Várjuk a minél szélesebb körű, minél több irányba néző emberek jelentkezését, csatlakozását, és mindenkit szívesen látunk a rendezvényeinken. Jelenleg közel tizenöt állandó taggal büszkélkedhetünk - mondta el az egyesületi alelnök, aki kiemelte, hogy a rendezvényeik szervezése során a tartalmas, de nem túl költséges összejövetelek megvalósítására törekednek. Az egyesület számára fontos szempont, hogy a működés ne anyagias alapon történjen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!