Hírek

2011.10.09. 08:27

Drogot rejtett a tápszerek közé

Több mint 30 kilogramm kábítószert találtak a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyomozói a héten a fővárosban egy drogdílernél. A rendőrség számításai szerint a lefoglalt anyag értéke meghaladja a 40 millió forintot.

MTI

A BRFK vasárnapi tájékoztatása szerint a kábítószer-bűnözés elleni szolgálat munkatársai a 24 éves budapesti férfit "alapos és kitartó nyomozás után" még kedd este fogták el a VIII. kerületben, amikor autójával egy piros lámpánál várakozott.
 A kocsi átvizsgálásakor két táskából összesen három kilogramm marihuána került elő.
A nyomozók később a férfi Pest megyei bejelentett lakcímén házkutatást tartottak, és több táskában és bőröndben több mint 22 kilogramm "kábítószergyanús zöld növényi törmeléket" találtak. A férfi szerint a talált anyag ugyancsak marihuána volt.
A házban kábítószer tárolásához, csomagolásához szükséges zacskókat, tasakokat, illetve digitális mérleget is találtak a rendőrök.
 A nyomozók a férfi budapesti tartózkodási helyén is házkutatást tartottak; onnan további 3,5 kilogramm marihuána és 2,25 kilogramm amfetamingyanús fehér por került elő. A gyanúsított a jelek szerint a drogokat korábban babaruhák, pelenkák, valamint hűtőben tárolt tápszer közé rejtette.
A nyomozók egy hűtőtáskában nagyobb mennyiségű készpénzt is találtak.
 A BRFK közölte, hogy a férfi előzetes letartóztatását pénteken már el is rendelte a bíróság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!