Hírek

2011.10.05. 06:02

Külsővaton a jövőt építik

Külsővat - Már 2009-ben döntött a képviselő-testület a játszótér építéséről, ám az akkor beadott pályázat külső körülmények miatt eredménytelen volt. Aztán az új vezetés az ismételten benyújtott pályázatra idén áprilisban megkapta az FVM-től a kedvező elbírálást.

Nagy Imre

A Leader-pályázaton nyert 4,2 millió forinthoz 1,2 millió saját erőt biztosítva egy, az uniós szabványoknak, a biztonsági előírásoknak megfelelő játszótér készült el, aminek átadására dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselőt, a megyei kormányhivatal vezetőjét kérték fel.

Az ünnepélyes avatón Aczél Péter polgármester nemcsak az építés körülményeit ismertette, de kitért a testület további terveire is. Elsődleges cél, hogy a megszűnt iskola ellenére az épület továbbra is második otthont nyújtson a külsővatiaknak a szabadidő hasznos eltöltésére.

Bár az óvoda a csöglei közös fenntartású iskola és óvoda tagintézménye, a külsővati önkormányzat külön támogatja az ide járó kisgyerekeket, úszásoktatást, logopédust finanszíroz. Az iskoláskorú gyermekeknek, fiataloknak és idősebbeknek egyaránt elérhetővé kívánja tenni a tornatermet. Az ehhez benyújtott pályázatot 4,8 millió forinttal támogatta a Belügyminisztérium.

A belülről felújított kultúrház új berendezéssel gyarapodik, és télen is használható tereket biztosítanak civil szervezeteiknek, művészeti csoportjaiknak. Dr. Kovács Zoltán a tervek hallatán avatóbeszédében hangsúlyozta, hogy Külsővaton a jövőt építik.

A térség országgyűlési képviselője elmondta: bízik abban, hogy számos hasonló rendezvényre lesz alkalma ellátogatni a faluba. A vati gyermekek a nemzeti színű szalag átvágását és Bali Tibor plébános áldását követően birtokukba vették a község legújabb büszkeségét, a játszóteret.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!