Hírek

2011.10.18. 07:08

Támogatják a turizmust

Balatonfűzfő - Fontosnak tartja a város a turisztika további fellendítését, ezt tükrözte az a néhány döntés, amelyek a legutóbbi testületi ülésen születtek.

Mátételki András

A Balatonfűzfő-Litér Turisztikai Egyesület a jövő nyárra saját költségén bővíteni kívánja a Béke téri információs irodáját, amihez a testület - miután megismerték a látványtervet - hozzájárulását adta. Ugyancsak az idegenforgalom támogatásához tartozik, hogy a város megelőlegezte az egyesületnek azt a 9,8 millió forintot, amelyet egy utófinanszírozott pályázaton nyert.

Az elképzelések között szerepel technikai eszközök beszerzése, a tobruki strandon lévő színpad alkalmi lefedése. A képviselők hozzájárultak ahhoz, hogy a szörf klub ötmilliós beruházást valósítson meg a Föveny strand melletti területén: közművesítenének, s elhelyeznének egy szörf tárolót zuhanyzóval, öltözővel, valamint lenne on-line meteorológiai állomás, amennyiben nyernek a Leader-pályázaton. Csupán annyi kikötést fogalmazódott meg, hogy a klubnak öt éven át gondoskodnia kell a létesítmények üzemeltetéséről.



A fórumon beszámolt a városi tűzoltóparancs a már korábban átvett vízszállító gépkocsi önrészének előteremtéséről. Szabó Péter elmondta, a környékbeli települések, vállalkozók adták össze úgy a 16 millió forintot - 2,5 millió forint a tűzvédelmi alapítványtól érkezett -, hogy az önkormányzatnak csak 1,4 milliót kellett fizetnie. Szó volt a kerékpárút fejlesztéséről is, amely Tobrukból ágazna le, s a gyártelepig építenék ki, így érintené az uszodát és a szabadidő központot is. Az a határozat született, hogy csak a költségek ismeretében döntenek a 10 százalékos önrész előteremtéséről.

Napirenden szerepelt ismét a Delta-terület szabályozása - itt lenne a város négy településrészét összekapcsoló központja -, ahol újdonságként fogalmazódott meg, hogy a már meglévő benzinkutat nem tolják arrébb, s több üzemanyagtöltő állomás építésére nem adnak engedélyt a későbbiekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!