Hírek

2011.12.18. 18:46

Fogytán a társadalom türelme

Veszprém - Az MSZP népszavazást kezdeményez az új munka törvénykönyvéről, és elfogadhatatlannak tartja az étkezési utalványok összegének csökkentését.

Szabó Zsuzsanna

A Magyar Szocialista Párt szerint az új munka törvénykönyve hátrányos a munkavállalókra, ezért népszavazást kezdeményez róla - mondta Pál Béla országgyűlési képviselő veszprémi sajtótájékoztatóján. Elmondta, pártja egyetért azzal, hogy az  új Erzsébet-utalvány kibocsátója az állam legyen, ám az étkezési utalványok összegének csökkenését és felhasználási lehetőségük korlátozását elfogadhatatlannak tartják. Kifejtette, miközben a kormány a Széchenyi-kártyát "az üdülés mindenkinek jár" szlogennel népszerűsíti, épp a legrászorultabbakat - nagycsaládosok, nyugdíjasok - zárja ki a kedvezményezettek köréből.

A képviselő elmondta, a királyszentistváni krematórium ügyében tett kétpontos törvénymódosítását a képviselők nem támogatták, az ügyet várhatóan fél éven belül újratárgyalják. A módosító indítvány két pontjának lényege, hogy az önkormányzat területén csak annak hozzájárulásával lehessen hamvasztóüzemet telepíteni, úgy, hogy az épület ezerméteres körzetében ne legyenek közösségi terek.

A nyugdíj-biztosítási igazgatóságon történt tragédia kapcsán kifejtette, az eset felhívja a figyelmet arra, hogy a társadalom türelme fogytán, a nyugdíjrendszert, a rokkantakat és a legrászorultabbakat érintő döntéseket csak körültekintő szakmai elemzésekkel, nem pedig visszamenőleges hatályú, kapkodó törvénykezéssel kell meghozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!